Jakabos Zsuzsanna, a Győri Úszó SE kiválósága és Takács Krisztián Verona után Arizonában edz.

 

A klub öt éven belül a legeredményesebb vidéki egyesület szeretne lenni.

Egyhetes edzőtáborból tért haza a Győri Úszó SE ásza, Jakabos Zsuzsanna és Takács Krisztián, aki nemrég Győrbe tette át székhelyét.

A két klasszis intenzív rajt/forduló tréningeken és elemzéseken vett részt Olaszországban, Veronában.

Edzőjük, Petrov Iván nem titkolt célja volt, hogy a több mint húsz éve Olaszországba költözött Gyertyánffy Tamás segítségével tanuljanak meg új, az eddiginél hatékonyabb mozdulatokat.

„Gyertyánffy Tamás annak idején a legendás Széchy Tamás mesteredző kollégájaként tanulta az edzői mesterséget. Minden szava aranyat ér, rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjtöttünk mind a videós elemzésből, mind a telemetriás rendszerből. A tapasztalatcsere eredményesnek bizonyult, amit a későbbiekben is hasznosítani tudunk” – nyilatkozta Petrov Iván.

Jakabos Zsuzsa készül - Fotó: facebook.com/zsujakabosoffical
Jakabos Zsuzsa készül – Fotó:facebook.com/zsujakabosoffical

A két győri úszó a válogatott tagjaként ismét az Egyesült Államokba, Arizonába utazott edzőtáborba.

A Győri Úszó Sportegyesület utánpótlás-igazgatója, Budavári István a felelős azért a szakmai csapatért, akik a győri önkormányzati úszásoktatás keretein belül a legfiatalabb korosztállyal ismertetik meg a sportág alapjait.

A foglalkozásokon több edzővel dolgoznak, egy edzőre a legrosszabb esetben tíz gyermek jut, ez a szám országosan is kiemelkedően jó. Az idén ezerháromszáz győri ovis ismerkedhet meg közelebbről az úszással.
„A régió egyik legnagyobb sikere, hogy úszóegyesület lett a felelőse ennek a komoly feladatnak. Amíg táncosokat tánctanárok, a futókat atlétaedzők képzik, az úszásoktatás a legjobb helyen úszóedzők kezében van – mondja Petrov Iván. – Budavári István nem ma kezdte a szakmát, olimpikon és EB-szintű versenyzők sorának adta meg a megfelelő alapokat, Győrben is ezt várjuk tőle. A szakmai gárdánk Platonov Miklós érkezésével tovább erősödött, ő a Móra-iskolában 2015-ben induló speciális úszóosztályban neveli majd a jövő bajnokait.”

Röviddel az új sportuszoda átadása előtt minden adott Győrben a tehetséges úszók világszínvonalú munkájához.

„Bajban leszünk, ha kifogásokat kell keresni, hiszen az uszoda beruházói is minden sporttechnológiai részletben kikérték a véleményünket. Egyesületünk taglétszáma az elmúlt évben óriásit ugrott, a gyermekek sorra döntögetik egyéni csúcsaikat, de nem kényelmesedhetünk el, eltökéltek vagyunk, öt éven belül a legeredményesebb vidéki egyesület szeretnénk lenni” – zárta gondolatait Petrov Iván.

 

forrás: http://www.kisalfold.hu/sport/uszas_gyorben_-_nagy_tervekhez_kivalo_feltetelek/2401323/